torsdag den 7. maj 2009

Rettigheder

Alle mennesker er født frie og lige i værdighed og rettigheder og har ret til liv, frihed og personlig sikkerhed. Der er fri ret til at bevæge sig, samt til at vælge opholdssted. Ethvert medlem af samfundet, har krav på social tryghed, samt at de uundværlige økonomiske, sociale og kulturelle rettigheder, for at have værdighed og personlig fri udvikling, bliver gennemført af nationale foranstaltninger. Alle skal have muligheden for at få føde, klæder, bolig og de nødvendige sociale goder og ret til tryghed i tilfælde af arbejdsløshed, sygdom, uarbejdsdygtighed, enkestand, alderdom eller andet tab af fortjenstmulighed under omstændigheder, der ikke er selvforskyldt. Derved har man retten til en sådan levefod, som er tilstrækkelig for én og éns families sundhed og velvære. (Forenede nationers verdenserklæring om menneskerettigheder (uddrag)- artikel 1, 3, 13, 22, 25)
Rettigheder og friheder skal sikres uden forskel på bl.a. social oprindelse og tilhørsforhold til nationalt mindretal, altså et forbud mod diskriminering. (Konvention til beskyttelse af menneskerettigheder og grundlæggende frihedsrettigheder (EMRK)(uddrag) – artikel 14)
Der skal tilbydes midlertidigt ophold i boformer til personer med særlige sociale problemer, som ikke har eller ikke kan opholde sig i egen bolig, og som har behov for botilbud, samt tilbud om aktiverende støtte, omsorg og efterfølgende hjælp, altså fx herberger og væresteder. (Service loven § 110)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar